Om officiële wedstrijden (ook Bixie) te kunnen rijden, dien je lid te zijn van de vereniging en moet je een startpas aanvragen bij het paard of de pony waarmee je gaat rijden. Het aanmelden als lid van de vereniging doe je via het aanmeldingsformulier. Zodra je aangemeld bent, ontvang je van de secretaris een persoonsnummer van de KNHS. Hiermee kun je via www.knhs.nl een account aanmaken voor "Mijn KNHS leden". Via "Mijn KNHS" kun je het paard aanmelden en de startpas aanvragen (of eventueel weer afmelden). Ook kun je je sportstanden bekijken en diverse officials opzoeken via "Mijn wedstrijden". De factuur met betrekking tot startpassen, aanmelden van personen en paarden, wordt rechtstreeks naar het door jou opgegeven adres gestuurd. Het KNHS lidmaatschap, het abonnement op Paard en Sport (verplicht voor startpashouders) plus het verenigingslidmaatschap worden apart via de vereniging gefactureerd.

Zodra je je startpas hebt ontvangen kun je je gaan opgeven voor de wedstrijden. Houd dan rekening met het volgende:

* Startkaarten lopen van 1 januari t/m 31 december. Bixie startkaarten zijn gratis. Kijk hier http://www.knhs.nl/objects/00026415.pdf voor de actuele tarieven van de KNHS. Vanaf 1-1-2012 wordt er onderscheid gemaakt in onbeperkte en gelimiteerde startpassen. Met de laatste kun je maximaal 4 proeven/parcoursen starten, start je vaker dan wordt de startpas automatisch opgewaardeerd.

* Neem kennis van het Algemeen wedstrijdreglement en/of het dressuur/springreglement. Klik hier https://www.knhs.nl/kenniscentrum/reglementen/

* Controleer het paardenpaspoort op een correcte basisenting en de vervolgentingen! Let ook op de wachttermijn na het enten voor je weer op wedstrijd gaat. Vergeet ook niet te controleren of je paspoort het hoofdstuk medische behandeling bevat (of een los inlegvel).

* Controleer het paardenpaspoort op de juiste wijze van vermelding van het transpondernummer (sticker met stempel of een gedrukt nummer)

* Zorg voor een geldige meetbrief bij pony's (verplicht meten voor 1 april van ieder t/m het 8e levensjaar van de pony of eenmalig als de pony ouder is).
https://www.knhs.nl/kenniscentrum/reglementen/algemene-reglementen/ponymeting-bij-(inter)nationale-sport/

* Probeer je wedstrijden vroegtijdig op te geven, 6 tot 8 weken van te voren is vooral in het indoorseizoen geen overbodige luxe! Kijk voor de kalender op www.paardensportfryslan.nl of www.wedstrijdplatform.nl of op de kalender op www.knhs.nl Kijk goed op welke wijze de organisatie de inschrijving wil ontvangen.

* Houd de startlijsten in de gaten via www.wedstrijdplatform.nl (of straks via de KNHS). Op de kalender die op de site van de KNHS staat kun je ook alle vraagprogramma's bekijken. Hierin staat ook informatie over de kosten, de aanmeld- en sluitingstermijn en eventuele overige voorwaarden.

* Bij afmelding na sluitingsdatum is te allen tijde het startgeld verschuldigd. Vraag bij afmelding altijd even of je het verschuldigde startgeld zelf kunt overmaken, dat scheelt jou en de organiserende vereniging kosten.

* Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig afmelden van de startkaart (vóór 1 december van ieder jaar). Opzeggen van het KNHS lidmaatschap en het clublidmaatschap dient schriftelijk/via email te gebeuren bij de penningmeester/secretaris vóór 1 november van het lopende jaar. Eventuele kosten die hieruit voortvloeien zijn voor rekening van het desbetreffende lid.

* Uitslagen graag zo snel mogelijk na je gereden wedstrijd doorgeven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. dit in verband met de uitslagen voor in de kranten en vermelding op onze site.

* Mocht je nog vragen hebben over het rijden van wedstrijden of andere wedstrijdzaken, dan kun je via hetzelfde emailadres je vragen stellen.