In Arum verschenen aan de vooravond van Sinterklaas een aantal amazones van PSV De Jelgersmaruiters aan de start van de L1 dressuur. Nynke Zwart was samen met Donnar goed op dreef. Zij wisten in de eerste proef de tweede prijs te pakken met 191 punten en in de tweede proef was de winst een feit met maar liefst 200 punten! Goed voor in totaal een bijschrijving op de teller van drie winstpunten. Marlon van Raak met Titia fan Lunia wist ook twee dikke winstpunten te behalen door tweemaal 187 punten te scoren. In de tweede groep L1 wist Germa Bruinsma weer met twee paarden prijzen en punten te pakken. Met Teake S. legde ze in de eerste proef beslag op de tweede plek met 187 punten en in de tweede proef reden ze een totaal van 186 punten en een derde plek bij elkaar. Met Amber pikte ze ook nog twee winstpunten mee. 183 en 181 punten was hiermee de score.

 

Manon Jansen
Afgelopen weekend verscheen Manon Jansen weer aan de start met Ananda in de L1 dressuur. Ze verkeerden in topvorm, want met 193 en 195 punten wist de combinatie tweemaal het oranje lint te veroveren. Ook uitkomend in de klasse L1 was Anna van Dijk met Jetske. Zij behaalden in de eerste proef 183 punten en konden weer een winstpunt bijschrijven. In de klasse M1 verscheen Aylin Frankena met Zilvervos in de baan om met 184 punten en een winstpunt rijker weer huiswaarts te keren. 

Bij de pony's verscheen Dagmar Hiemstra in Koudum aan de start met Zidane in de klasse Z1-DE. Enige tijd geleden maakte deze combinatie al een succesvol debuut in deze klasse en ook nu mochten ze weer twee winstpunten bijschrijven. De eerste proef was goed voor 211 punten (62,06%) en de tweede proef liet een resultaat van 219 punten (64,41%) noteren, wat tevens goed was voor een tweede prijs.  

 

Goed gevulde prijzentafel
Het weekend van 19 en 20 september stond bij de club uit Firdgum geheel in het teken van de dressuursport. Door de hevige regenval van de week voorafgaand aan de wedstrijd, werd de wedstrijd verplaatst naar de indoorlocatie van de SL Ruiters uit Franeker. De eigen leden van de club presteerden zeer goed op hun eigen wedstrijd. Zo wist Marlon van Raak met Titia in de B dressuur op zaterdag tweemaal het oranje lint binnen te slepen met 192 en 190 punten. Hiermee won ze ook de prijs voor de beste combinatie van de rubriek, een gevulde tas van Agra Totaal Berlikum. Berber van der Meer met Hessel fan Lunia reed tweemaal naar een winstpunt met ook tweemaal 185 punten en in de tweede proef een tweede plek. Zij won de tweede prijs over all en ging met een waardebon van Hefo Workum naar huis. In het L1 op zaterdag ging Germa Bruinsma met Amber in de eerste proef met de winst aan de haal door 184 punten te scoren. In de middaggroep van de L dressuur was Manon Jansen oppermachtig met Enora. Zij scoorden maar liefst 202 en 199 punten in de L1 dressuur. Goed voor tweemaal het oranje lint. Ilse Jellesma en Sterre kwamen uit in de M1 dressuur. Deze combinatie sleepte twee winstpunten in de wacht met 183 en 185 punten. Hiermee zijn ze nu M2 startgerechtigd. Simone Wiegman

Op zondag verschenen er ook weer diverse leden in de baan. Janke Hiemstra Seepma debuteerde heel verdienstelijk met Casino Royale in de klasse M1. Zij behaalden in de eerste proef 183 punten en een derde prijs en 181 punten. De eerste twee winstpunten zijn dus binnen! Germa Bruinsma beleefde zondag ook weer een fantastische dag. Zij wist in de L1 maar liefst vier winstputnen te verdienen door samen met Amber naar scores van 198 en 205 te rijden. Hiermee verdiende ze niet alleen tweemaal de eerste prijs, maar ook de prijs voor de beste combinatie van de rubriek en de beste paardencombinatie van de dag. Zij ontving een gevulde tas van Agra Totaal uit Berlikum en een waardebon van DV Frontriemen.
Manon Jansen zadelde zondag haar andere paard, Ananda voor de L1 dressuur. In de eerste proef behaalden zij 185 punten en in de tweede proef 187 punten en de derde prijs. In de B dressuur was het Marlon van Raak die wederom met twee prijzen naar huis ging. Ditmaal stond de teller voor de amazone en Titia fan Lunia op 193 en 190 punten. Deze prestatie was ook goed voor de tweede plek over all van de rubriek en werd beloond met een waardebon van Hefo Workum. Berber van der Meer en Hessel fan Lunia gingen ook weer met winstpunten huiswaarts. Ditmaal scoorden zij tweemaal 186 punten.

Germa Bruinsma
Voor de beste jeugdruiters waren er twee Rabo jeugdpakketten door de Rabobank Noordwest Friesland ter beschikking gesteld. Er was een pakket te vergeven bij de paarden en een bij de pony's. Bij de paarden was het Femke de Vries met Veejay die er met de prijs vandoor ging en bij de pony's bleek Jisca Jonker de beste combinatie van de dag. Ook zij ontving een prachtig pakket van de Rabobank. Jisca won ook nog een prijs voor beste combinatie over twee proeven, een gevulde tas van Agra Totaal en de prijs voor beste ponycombinatie van de dag, een waardebon van DV Frontriemen.


Marlon van Raak


Peter Karsten van EqueProtecta had twee mooie pakketten met producten ter beschikking gesteld voor de meest vriendelijke en sympathiek rijdende paarden- en ponycombinatie van hetweekend. Bij de paarden was het Simone Wiegman van de Tjongerruiters die er met de prijs vandoor ging en bij de pony's mocht Rowena Walstra van de SL ruiters de prijs in ontvangst nemen. 

 

Germa Bruinsma met Amber
Tijdens het dressuurweekend in Franeker reden de amazones van PSV De Jelgersmaruiters weer een paar mooie winstpunten bij elkaar. In de klasse M1 wist regerend clubkampioene Aylin Frankena met Zilvervos een puntje te pakken door 181 punten te rijden. Anna van Dijk en Jetske pakten in de klasse L1 twee winstpunten door tweemaal 183 punten te scoren. In dezelfde klasse scoorde Marlon van Raak met Titia fan Lunia ook twee winstpunten. Zij deden dit met scores van 181 en 182 punten.

Germa Bruinsma zadelde twee paarden dit weekend. In de klasse L1 scoorde ze maar liefst drie prijzen en vijf winstpunten. Met de bonte Amber kwam de teller tot 196 en 192 punten. Goed voor de eerste prijs. En met zwarte parel Teake S was het resultaat 188 en 194 punten. Goed voor een eerste en tweede prijs. Manon Jansen en Ananda pikten twee winstpunten mee. 181 en 191 punten was hun score.
 

 

Donderdag 6 tot en met zaterdag 8 augustus stonden in het teken van de Friese Kampioenschappen springen en dressuur in Harich. Namens PSV De Jelgersmaruiters verschenen Germa Bruinsma met Amber, Arjan Rodenhuis met Nikita de la Fazenda en Dagmar Hiemstra met Zidane aan de start.

Bij de pony's wist Dagmar Hiemstra met Zidane door te dringen tot de finale in de klasse M2 categorie DE. Hier speelde de spanning de combinatie parten en konden ze jammer genoeg niet meer tot een podiumplaats komen.

Bij de paarden reed Germa Bruinsma een score van 185 punten, helaas niet voldoende om door te mogen naar de finale, maar wel een mooie 10e plek in het sterke deelnemersveld. Arjan en Nikita reden naar een score van 181 en 184 punten in de klasse L2 en behaalden hiermee hun tiende winstpunt in deze klasse. Het was niet voldoende voor de finale, maar ze bereikten hiermee wel een lang gewenst doel! Proficiat!

Arjan Rodenhuis met Nikita de la Fazenda 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>