Goed gevulde prijzentafel
Het weekend van 19 en 20 september stond bij de club uit Firdgum geheel in het teken van de dressuursport. Door de hevige regenval van de week voorafgaand aan de wedstrijd, werd de wedstrijd verplaatst naar de indoorlocatie van de SL Ruiters uit Franeker. De eigen leden van de club presteerden zeer goed op hun eigen wedstrijd. Zo wist Marlon van Raak met Titia in de B dressuur op zaterdag tweemaal het oranje lint binnen te slepen met 192 en 190 punten. Hiermee won ze ook de prijs voor de beste combinatie van de rubriek, een gevulde tas van Agra Totaal Berlikum. Berber van der Meer met Hessel fan Lunia reed tweemaal naar een winstpunt met ook tweemaal 185 punten en in de tweede proef een tweede plek. Zij won de tweede prijs over all en ging met een waardebon van Hefo Workum naar huis. In het L1 op zaterdag ging Germa Bruinsma met Amber in de eerste proef met de winst aan de haal door 184 punten te scoren. In de middaggroep van de L dressuur was Manon Jansen oppermachtig met Enora. Zij scoorden maar liefst 202 en 199 punten in de L1 dressuur. Goed voor tweemaal het oranje lint. Ilse Jellesma en Sterre kwamen uit in de M1 dressuur. Deze combinatie sleepte twee winstpunten in de wacht met 183 en 185 punten. Hiermee zijn ze nu M2 startgerechtigd. Simone Wiegman

Op zondag verschenen er ook weer diverse leden in de baan. Janke Hiemstra Seepma debuteerde heel verdienstelijk met Casino Royale in de klasse M1. Zij behaalden in de eerste proef 183 punten en een derde prijs en 181 punten. De eerste twee winstpunten zijn dus binnen! Germa Bruinsma beleefde zondag ook weer een fantastische dag. Zij wist in de L1 maar liefst vier winstputnen te verdienen door samen met Amber naar scores van 198 en 205 te rijden. Hiermee verdiende ze niet alleen tweemaal de eerste prijs, maar ook de prijs voor de beste combinatie van de rubriek en de beste paardencombinatie van de dag. Zij ontving een gevulde tas van Agra Totaal uit Berlikum en een waardebon van DV Frontriemen.
Manon Jansen zadelde zondag haar andere paard, Ananda voor de L1 dressuur. In de eerste proef behaalden zij 185 punten en in de tweede proef 187 punten en de derde prijs. In de B dressuur was het Marlon van Raak die wederom met twee prijzen naar huis ging. Ditmaal stond de teller voor de amazone en Titia fan Lunia op 193 en 190 punten. Deze prestatie was ook goed voor de tweede plek over all van de rubriek en werd beloond met een waardebon van Hefo Workum. Berber van der Meer en Hessel fan Lunia gingen ook weer met winstpunten huiswaarts. Ditmaal scoorden zij tweemaal 186 punten.

Germa Bruinsma
Voor de beste jeugdruiters waren er twee Rabo jeugdpakketten door de Rabobank Noordwest Friesland ter beschikking gesteld. Er was een pakket te vergeven bij de paarden en een bij de pony's. Bij de paarden was het Femke de Vries met Veejay die er met de prijs vandoor ging en bij de pony's bleek Jisca Jonker de beste combinatie van de dag. Ook zij ontving een prachtig pakket van de Rabobank. Jisca won ook nog een prijs voor beste combinatie over twee proeven, een gevulde tas van Agra Totaal en de prijs voor beste ponycombinatie van de dag, een waardebon van DV Frontriemen.


Marlon van Raak


Peter Karsten van EqueProtecta had twee mooie pakketten met producten ter beschikking gesteld voor de meest vriendelijke en sympathiek rijdende paarden- en ponycombinatie van hetweekend. Bij de paarden was het Simone Wiegman van de Tjongerruiters die er met de prijs vandoor ging en bij de pony's mocht Rowena Walstra van de SL ruiters de prijs in ontvangst nemen.